20090306

Yağda balla kızarmış kazu poposu tarifi

6 yumurta
75 gr seker
500 gr mascarpone

bi paket kedidili

1 mug dolusu kahve
1 corba kasigiseker
2 corba kasigi amaretto

simdi önce, kahvenizi hazirlayin ki, o bi yandan soguya dursun, kahve de mümkünsü illy olsun ama yoksa da caniniz sagolsun.. neyse ardindan, yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayirin, beyazlarini mutlaka büyükce bi kaba koyun cünkü birazdan, yere ihtiyaciniz olucak.. daha sonra bu beyaz kismi deliler gibi mikserle cirpin.. kara donussun o yumurta beyazlari, kabarsin kabarsin kocaman olsun.. sakin arada durmayin, hemen mascarpone unuzu alin ve yumurta sarilarinin icine dokun. simdi hemen sekeri de katin bu mascarpone lu yumurta sarili karisima.. ardindan bu karisimi güzelcene cirpin. ama cok iyi cirpin topak kalmasin sakin.. sonra bunu yumurta beyazlarinin olusturdugu karin icine bosaltin.. sakin miksere dokunmayin.. onu kaldirabilirsiniz cunku bundan sonra kol kaslariniz calisicak. soyle büyükcene bi kasik alin ve bu karisimi cirpin.. simdi kahveli bölüme gecebiliriz.. muhtemelen daha sogumamis olan ve elinizi yakicak olan kavhenizi borcamimsi bi kabin icine bosaltin, ardindan haslanmamak icin bikac buz atin 2-3 adet yeterli olucaktir.. bu kabin icine bi kasik seker ve 2 kasik amaretto ekleyin.. kedidillerini alin ve teker teker bu kahveli karisimin icine batirin ve ardindan, geniscene bir kabın icine dizmeye baslayin.. yapabildigiz kadar yapin .. batirin batirin dizin.. ardindan bunlarin üzerine hazirladiginiz karisimi dökün.. iste size tiramisu.. servis esnasinda üzerine kakao serpip, krem santiyi sikmayi da unutmayin.. afiyet ola .............

eksisözlükten alınmıştır.

1 yorum:

eylem dedi ki...

ne poposu yaa, of midem kalktı